Skip to main content
Γαλλική Σημαία

Κέντρο Εκμάθησης Γαλλικών

Γιατί είναι σημαντική η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας;

Η Γαλλική γλώσσα έχει ζωντανή παρουσία σε όλες τις ηπείρους, καθώς πολλά κράτη, παράλληλα με την τοπική τους γλώσσα, μιλούν και τη γαλλική ως επίσημη.

Είναι μία από τις κυρίαρχες γλώσσες, με τεράστια επιρροή στον πολιτισμό, τη διπλωματία, τις τέχνες, τη γαστρονομία, την τεχνολογία.

Τα Γαλλικά αποτελούν γλώσσα εργασίας και είναι μία από τις δύο επίσημες γλώσσες των μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ, η UNESCO κ.α.

H εκμάθηση της γλώσσας προσφέρεται και στο ελληνικό σχολείο.

Ποια πτυχία μπορεί να αποκτήσει κάποιος για πιστοποιητικό γνώσης της γαλλικής γλώσσας;

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμά είναι απολυτά εναρμονισμένο με τις οδηγίες του “κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου Γλωσσών” (Common European Framework of Reference for Languages).

Έτσι, οι μαθητές μας προετοιμάζονται άριστα για αναγνωρισμένα πτυχία ξένων γλωσσών με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχιών.

Στις μέρες μας, οι επιλογές αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων γνώσης της ξένης γλώσσας είναι πολλές. Γι’αυτόν το λόγο, η επιλογή του κατάλληλου πτυχίου γίνεται πάντα και μόνο εξατομικευμένα, σύμφωνα  με τις ανάγκες και δεξιότητες κάθε μαθητή, μετά από σειρά δοκιμαστικών tests.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Τσικαλάκη» – Έλλη Ανδρικοπούλου εγγυόμαστε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλοι οι μαθητές μας να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις  έχοντας αποκτήσει  όλα τα απαραίτητα εφόδια.

  • DELF A1
  • DELF A2
  • DELF B1
  • DELF B2
  • DALF C1
  • DALF C2

Γιατί να επιλέξω το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Τσικαλάκη» - Ανδρικοπούλου για εκμάθηση Γαλλικής γλώσσας;

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Τσικαλάκη» – Ελλη Ανδρικοπούλου λειτουργεί στον Άγιο Δημήτριο εδώ και 50 χρόνια.

Το 1974 η κα Άννα Τσικαλάκη Ανδρικοπούλου ίδρυσε ένα από τα πρώτα φροντιστήρια στον δήμο μας με το όραμα να μεταδώσει στους μαθητές την αγάπη της για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ακόμα και σε μια εποχή που η ξένη γλώσσα δεν ήταν ένα απαραίτητο εφόδιο. Η κα Τσικαλάκη Ανδρικοπούλου είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών (EuroPalso).

Ποιες είναι οι μέθοδοι διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Τσικαλάκη» - Ανδρικοπούλου;

Δασκάλα χρησιμοποιεί διαδραστικό πίνακα για το μάθημα

Σύγχρονα τεχνολογικά μέσα

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Τσικαλάκη» – Έλλη Ανδρικοπούλου ενημερωνόμαστε διαρκώς για όλες  τις εξελίξεις στο χώρο μας. Μία από αυτές είναι η χρήση τεχνολογικών εκπαιδευτικών μέσων που με πολύ χαρά προσφέρουμε στους μαθητές μας.

Διακοσμητική Εικόνα

Μέθοδοι Διδασκαλίας

Οι εκπαιδευτικές μας μέθοδοι έχουν διαμορφωθεί μέσα από τον συνδυασμό της πολύχρονης εμπειρίας μας και των πιο σύγχρονων εξελίξεων στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Προνόμια

Δωρεάν Προκαταρκτική Γαλλικών & Γερμανικών

Κάθε μαθητής που θα εγγραφεί στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Τσικαλάκη» – Έλλη Ανδρικοπούλου στην τάξη  A Senior Αγγλικών μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν προκαταρκτικό τμήμα Γερμανικών ή και Γαλλικών. Για τους μαθητές που δε φοιτούν στο Κέντρο μας στα Αγγλικά τα δίδακτρα είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

Η φοίτηση διαρκεί 8 μήνες και τα μαθήματα είναι 1 ώρα ανά εβδομάδα. Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μία δεύτερη ξένη γλώσσα.

Δωρεάν Pre Junior

Ήρθε η ώρα οι μικροί μας φίλοι να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον θαυμαστό κόσμο της γνώσης!!!

Οι junior classes είναι  η πρώτη επαφή των μαθητών με την ξένη γλώσσα και κοντά μας θα τους μείνει αξέχαστη. Η φοίτηση στο επίπεδο pre junior προσφέρεται δωρεάν.

Ψηφιακή πλατφόρμα 4schools

Το ψηφιακό on-line σύστημα του Κέντρου μας επιτρέπει την εξ αποστάσεως ενημέρωση του γονέα ως προς την πρόοδο των μαθητών, τις εργασίες τους, τις απουσίες, αλλά και πληροφορίες σχετικές με την απαραίτητη ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών.

Bring your friend!

Κάθε μαθητής που φοίτησε στο κέντρο μας την προηγούμενη σχολική χρονιά, μπορεί να επανεγγραφεί μαζί με κάποιο φίλο του. Στην περίπτωση αυτή δικαιούνται και οι δύο έκπτωση 10% επί των διδάκτρων τους

*Η προσφορά ισχύει σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί εγγραφή δεύτερου μαθητή ο οποίος δεν φοιτούσε στο κέντρο μας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Η προσφορά ισχύει για το σχολικό έτος 2023-2024.

Summer Courses Καλοκαιρινά μαθήματα b junior και E class σε 4 εβδομάδες!

Στο κέντρο μας έχετε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε την b junior και την E class σε 4 εβδομάδες το καλοκαίρι .

Έτσι, φτάνουμε στις τάξεις των πτυχίων πιο γρήγορα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την a junior και την D Class αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό.